Classic Nijlcruise Egypte

****
  • Bestemming:EGYPTE / Nijlcruise Egypte
  • Verzorging:VOLPENSION
  • Classificatie:****
Egypte woorden schieten tekort om zo’n fantastisch land te beschrijven! De schoonheid van het landschap, de vriendelijkheid van de bevolking, de originaliteit van de beschaving en de rijkdom van de Kunstschatten kan niemand onverschillig laten. Een Nijlcruise is dé manier om Egypte met al haar schatten te ontdekken en is een ervaring om nooit te vergeten. Belangrijke hoogtepunten van deze cruise zijn de Horus Tempel in Edfu, de tempels van Karnak en Luxor, de stad Luxor (een waar openluchtmuseum) en de graven in de Vallei der Koningen. Behalve piramiden heeft Egypte nog veel meer te bieden ga met ons mee op een achtdaagse ontdekkingsreis over de mystieke Nijl. Deze unieke nijlcruise is een 8-daagse reis waarbij u vertrekt vanaf Luxor waar uw Nijlcruise boot is aangemeerd voor vertrek. Onderin treft u het van-dag-tot-dag programma van de rondreis aan.
Lees meer

Alleen Hotel

Pakketreis

Informatie

 

Deze cruise is inclusief:

7 nachten 4* cruise op basis van volpension

Begeleiding van een Nederlandse of Engelstalige gids

Alle transfers

Retourvlucht van/naar luchthaven

 

Deze cruise is exclusief:

Alle entree- en servicegelden voor het bovengenoemde programma tijdens de Nijlcruise (optioneel te voldoen bij aankomst) € 139,- per persoon (kinderen van 2 t/m 11 jaar betalen € 90 pp).

Abu Simbel excursie (facultatief; te voldoen bij boeking ter plaatse) € 85,- per persoon per bus of € 160,- per persoon per vliegtuig.

Sound & light show € 28,- per persoon (facultatief; te voldoen bij boeking ter plaatse)

Verplichte fooien van € 30,- per persoon (te voldoen bij aankomst)

Visum- en handelingskosten € 20,- per persoon (te voldoen bij aankomst)

 

Let op:

Om organisatorische redenen kan het voorkomen dat de volgorde of de begindag van de cruise gewijzigd worden. In sommige gevallen moet er bij Esna ingescheept worden, in verband met eventueel onderhoud aan de sluizen. De inhoud van het programma zal ongewijzigd blijven.

Onder voorbehoud van eventuele schemawijzigingen van zowel de vlucht als de boten in de loop van het seizoen.

Prijzen van de boven genoemde excursies zijn indicatief en op basis van de datum van publicatie van deze brochure. Het kan voorkomen dat de prijzen worden aangepast n.a.v. de actuele economische omstandigheden (zoals. b.v. verhoging van de locale btw). Uw reisleiding zal u over de actuele prijzen informeren.

Deze reis is niet geschikt voor minder validen.

 

Dag-tot-dag programma

Dag 1:Na aankomst op de luchthaven ontmoet u de reisleiding en gaat u naar de kades van Luxor (het grootste openluchtmuseum van de wereld). U checkt in aan boord van uw boot.

 

Dag 2:Vandaag brengt u een bezoek aan de Karnak & Luxor tempels. De tempel van Luxor ligt midden in de huidige stad. Het is een van de best bewaard gebleven tempelcomplexen uit de Egyptische oudheid. De tempels van Karnak zijn één groot museum en het grootste religieuze bouwwerk in de wereld. De reis wordt voortgezet naar Edfu.

 

Dag 3:Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de Horus Tempel in Edfu, een van de best bewaarde tempelcomplexen uit de oudheid. Na het bezoek aan Edfu heeft u de lunch aan boord en kunt u in de middag genieten van het uitzicht vanaf de boot over de oevers van de Nijl. De boot vaart door naar Aswan.

 

Dag 4:U bezoekt vandaag de lage Aswandam uit 1902, en de Hoge Aswandam, een van de grootste en indrukwekkendste stuwdammen ter wereld. Vervolgens per kleine boot naar de Philae tempel, schitterend gelegen op een eiland in de Nijl. Vervolgens zullen we een tocht per Felouka, een traditionele Egyptische zeilboot, maken over de Nijl, met een bezoek aan Lord Kitschner eiland, waarop zich schitterende botanische tuinen bevinden.

 

Dag 5:In de ochtend heeft u uw tijd vrij te besteden. Of u heeft de mogelijkheid om Abu Simbel te bezoeken. U kunt na een heerlijk ontbijt zonnen, lezen of genieten van alle vergezichten terwijl de boot koers zet richting Kom Ombo. In de middag zult u een bezoek brengen aan Kom Ombo en diens tempel. Deze tempel is feeëriek verlicht (afhankelijk van aankomsttijd kan het nog licht zijn) en zal een onvergetelijke indruk bij u achterlaten.

  

Dag 6:Na een aantal dagen waarop u vele indrukken heeft opgedaan volgt vandaag een dag van rust. Een heerlijke dag op de boot. We varen richting Luxor. Aankomst in de loop van de dag.

 

Dag 7:Vroeg in de ochtend naar de westzijde van de Nijl. U brengt een bezoek aan de vallei der Koningen met vele graven van oude farao’s, de tempel van koningin Hatsepsut, die de enige vrouwelijke farao van betekenis is geweest en de Kolossen van Memnon. Mocht u na deze indrukwekkende dag nog niet genoeg gezien hebben dan heeft u in de avond ook de mogelijkheid om mee te gaan naar Luxor (facultatieve excursie) voor een sound & light show in de Luxor tempel. Bij deze indrukwekkende show wordt de geschiedenis van de oude Egyptenaren op een leuke manier gepresenteerd aan het publiek. In de vorm van een licht show wordt het verhaal verteld van de farao‘s en de tempels die zij achterlieten. Een show die u zeker niet wilt missen. De show duurt ongeveer een ander half uur.

 

Dag 8:Na een week vol hoogtepunten vertrekt u vandaag per bus naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Foto's

Laatst bekeken