CESME

Op het meest westelijke punt van het Turkse schiereiland ligt de plaats Cesme, dat uitermate populair is onder de jetset van Turkije. Het is onderdeel van de moderne stad Izmir, dat zich op ongeveer 90 km afstand bevindt. Cesme betekent fontein en/of kraan in het Turks en deze naam is waarschijnlijk afgeleid van het grote aantal fonteinen die zich in deze plaats bevinden, die dateren uit het Ottomaanse Rijk. Veel welgestelde Turkse inwoners hebben een vakantiehuis in het plaatsje Alacati, dat bekendstaat om zijn speciale architectuur, smalle straten en laagbouwhuizen die zijn geschilderd in authentieke blauwtinten.
 

In het noorden, westen en zuiden van Cesme bevindt zich de Egeïsche Zee. Deze ideale ligging heeft Cesme’s Alacati wereldwijd tot een van de populairste bestemmingen voor windsurfen gemaakt. Naast boetiek hotels, restaurants en uitgaansgelegenheden zijn hier dan ook veel surfscholen te vinden. Al met al heeft Cesme, in vergelijking tot andere populaire badplaatsen in Turkije, zijn authentieke sfeer meer in stand gehouden en nodigt het bezoekers uit om deze pittoreske atmosfeer van dichtbij te bekijken. 

Lees meer
Filter
Filteren per

Regio's

Plaatsen

Verzorging

Aantal Sterren

Soort Hotel

Prijsklasse p.p.


2 Beschikbare hotels
Babaylon Hotel TURKIJE / EGEISCHE KUST / CESME

Het vier sterren Babaylon Hotel is gelegen in Çesme. Kom tot rust en geniet van de zon aan de Egeïsche zee. Het hotel kijkt direct uit op de zee en ligt direct aan het zandstrand. Het centrum van Çesme ligt op ca. 7 km afstand en heeft diverse winkeltjes, restaurants, terrasjes en bars. De afstand tot de luchthaven Izmir bedraagt ongeveer 97 km afstand.

ILICA HOTEL TURKIJE / EGEISCHE KUST / CESME
2 Beschikbare hotels
-