Nijlcruise & Strand Hurghada all inclusive

*****
  • Bestemming:EGYPTE / Nijlcruise Egypte
  • Verzorging:COMBINATIE
  • Classificatie:*****
Deze rondreis is dé ideale reis, waarin u een strandvakantie in Hurghada combineert met een ontdekkingsreis door het fascinerende Egypte. U verblijft 7 nachten op uw Nijlcruiseboot en vaart over de langste rivier van wereld, de Nijl en u verblijft in totaal 7 nachten in de populaire Egyptische badplaats Hurghada in een 5* hotel. Een onvergetelijke reis langs beroemde en inspirerende plekken als Luxor en Aswan, tempels en het echte leven in Egypte.
Lees meer

Alleen Hotel

Pakketreis

Informatie

Rondreis is inclusief:

7 nachten in een 5* hotel in Hurghada o.b.v. All Inclusive.

7 nachten 5* cruise op basis van volpension (M/S New Serenade of gelijkwaardig)

Begeleiding van een Nederlandse of Engelstalige gids

Alle transfers

Retourvlucht van/naar Hurghada

 

Rondreis is exclusief:

Entree- en servicegelden voor het bovengenoemde programma tijdens de Nijlcruise (optioneel, te voldoen bij aankomst) € 139,- per persoon. Kinderen van 2 t/m 11 jaar betalen 90,- p.p.

Abu Simbel excursie (facultatief; te voldoen bij boeking ter plaatse)€ 85,- per persoon per bus / € 160,- per persoon per vliegtuig.

Sound & light show € 28,- per persoon (facultatief; te voldoen bij boeking ter plaatse)

Verplichte fooien van € 30,- per persoon (te voldoen bij aankomst)

Visum- en handelingskosten € 20,- per persoon (te voldoen bij aankomst)

 

Let op:

Om organisatorische redenen kan het voorkomen dat de volgorde of de begindag van de cruise gewijzigd worden. In sommige gevallen moet er bij Esna ingescheept worden, in verband met eventueel onderhoud aan de sluizen. De inhoud van het programma zal ongewijzigd blijven.

Onder voorbehoud van eventuele schemawijzigingen van zowel de vlucht als de boten in de loop van het seizoen.

Prijzen van de boven genoemde excursies zijn indicatief en op basis van de datum van publicatie van deze brochure. Het kan voorkomen dat de prijzen worden aangepast nav de actuele economische omstandigheden (zoals. b.v. verhoging van de locale btw). Uw reisleiding zal u over de actuele prijzen informeren.

Deze reis is niet geschikt voor minder validen.

 

Het van-dag-tot-dag programma: (15 dagen / 14 nachten)

Dag 1: In de ochtend gaat u per bus mee naar Luxor. Na aankomst in Luxor, het grootse openluchtmuseum van de wereld, checkt u in aan boord van uw boot. Lunch aan boord. Bezoek gebracht aan de Karnak Tempel en de Luxor Tempel, twee van de belangrijkste en indrukwekkendste tempelcomplexen aan de oost oever van de Nijl. De boot blijft in Luxor.

 

Dag 2: Vroeg in de ochtend naar de westzijde van Nijl. Bezoek aan de Vallei der Koningen met vele graven van oude farao’s, de tempel van koningin Hatsepsut, die de enige vrouwelijke farao van betekenis is geweest en de Kolossen van Memnon. Lunch. Middag vrij te besteden in Luxor. ’s Avonds vertrekt de boot via de Esna sluizen naar Edfu en vaart de nacht door.

 

Dag 3: Vandaag hoeft u niet zo vroeg op. Bezoek aan de Horus tempel in Edfu, één van de best bewaarde tempelcomplexen uit de oudheid. Na het bezoek aan Edfu heeft u de lunch aan boord en kunt u in de middag genieten van het uitzicht vanaf de boot over de oevers van de Nijl. ’s Avonds een bezoek aan Kom Ombo en diens tempel. Deze tempel is feeëriek verlicht en zal een onvergetelijke indruk bij u achterlaten (afhankelijk van de het jaargetijde kan het bij bezoek nog licht zijn). Tijdens de nacht vaart u naar Aswan.

 

Dag 4: Aankomst in de ochtend in Aswan. Bezoek aan de Onvoltooide Obelisk, de obelisk die de grootste obelisk ooit zou moeten worden. Daarna bezoekt u de Lage Aswandam uit 1902, en de Hoge Aswandam, één van de grootste en drukwekkendste stuwdammen ter wereld. Vervolgens per kleine boot naar de Philae tempel, schitterend gelegen op een eiland in de Nijl. Lunch. Tocht per Felouka, een traditionele Egyptische zeilboot, over de Nijl, met een bezoek aan Lord Kitschner eiland, waarop zich schitterende prachtige botanische tuinen bevinden.

 

Dag 5: Mogelijk om een facultatieve excursie naar Abu Simbel per bus of vliegtuig (260 km) te maken (ontbijtpakketjes beschikbaar). Het vertrek is rond 04:00 uur. De tempels in Abu Simbel zijn zeer indrukwekkend en beroemd door het feit dat zij verplaatst zijn na de aanleg van de Hoge Aswandam. Rond het middaguur bent u weer terug in Aswan. Lunch. Middag vrij te besteden. Indien u niet mee gaat naar Abu Simbel heeft u de hele dag vrij te besteden. Vandaag zullen de medereizigers die ook Caïro in het programma hebben afscheid van u nemen en met de gids naar Caïro vertrekken.

 

Dag 6: Na een aantal dagen waarop u vele indrukken heeft opgedaan, volgen een paar dagen van rust. Vandaag vertrekt de boot weer richting Esna en heeft u alle tijd om van het leven aan de Nijl te genieten, te zonnen of lekker een boek te lezen.

 

Dag 7: De boot vervolgt zijn reis naar Luxor, waar u in de loop van de dag aan zult komen.

 

Dag 8: Vroeg in de ochtend verlaat u vol indrukken en nieuwe ervaringen de boot en brengt een luxe touringcar u terug naar Hurghada, waar u in de loop van de ochtend aan zult komen (ontbijtpakketjes beschikbaar). In Hurghada zult u nog een of meerdere dagen verblijven, afhankelijk van uw vluchtdag.

 

 

Laatst bekeken