RHODOS

Het grootste eiland van de Griekse eilandengroep Dodekanesos, die bestaat uit 12 eilanden, is Rhodos. Rhodos is met zijn vele stranden een populaire badplaats op circa 3,5 uur vliegen van Nederland en het is een van de meest oostelijk gelegen eilanden van Griekenland. De vegetatie komt, in tegenstelling tot de andere Griekse eilanden, dan ook meer overeen met die van de westkust van Turkije. Het ongeveer 80 km lange eiland heeft de vorm van een speerpunt en kent veerbootverbindingen met onder andere het Griekse vasteland en de eilanden Kos en Santorini. Daarnaast zijn ook de prachtige Turkse badplaatsen Marmaris en Fethiye per veerboot te bereiken.


Door de lange en rijke geschiedenis biedt Rhodos de vakantiegangers een groot aanbod aan archeologische terreinen, kastelen en monumenten om tijdens de vakantie te bezoeken. De komst van onder andere de Byzantijnen, de Johannieterorde, de Ottomanen en de Italianen heeft het eiland een eigen karakter gegeven. De hoofdstad van het eiland, Rhodos-stad, bevindt zich in het noordelijke gedeelte. Het hart van Rhodos-stad is tot op de dag van vandaag ommuurd, waarmee het historische karakter van de stad prachtig tot leven komt en nog steeds kan worden bewonderd. 


Een bijzondere route in het oude stadsgedeelte is het volgen van de Ridderstraat, een schuinoplopende straat met zandkleurige gebouwen die de bezoekers vanaf het Archeologisch Museum naar het Paleis van de Grootmeesters brengt. Deze middeleeuwse straat loopt van oost naar west, vormt het hart van het oude centrum en is ongeveer 600 meter lang. Het Paleis van de Grootmeesters dient tegenwoordig als museum dat in 1940 door de Italianen is opgeknapt. Verderop bevindt zich de Mandráki haven, de opstapplaats voor toeristen die een boottocht willen maken en willen genieten van de prachtige blauwe zee. Buiten de stadsmuren, in westelijke richting, ligt de Akropolis van Rhodos met de overblijfselen van de Tempel van Apollo, een stadium en een theater.


Over het eiland liggen bekende badplaatsen en pittoreske dorpen verspreid, met uiteraard een groot aanbod aan restaurants, bars en Griekse tavernes. Van Lindos tot aan Faliraki en Kiotari, er zijn genoeg accommodaties voor een zonovergoten vakantie op dit bijzondere Griekse eiland…      

 

Lees meer
Filter
Filteren per

Verzorging

Aantal Sterren

Soort Hotel

Prijsklasse p.p.


Geen hotel gevonden

Geen hotels gevonden volgens uw zoekcriteria
Pas a.u.b. uw zoekopdracht aan

-